Siirry suoraan sisältöön

Näy kohderyhmällesi digissä

  • tehnyt

Miten tavoittaa juuri oikea kohderyhmä verkossa? Miten valita somekanavat, joilla näkyä ja mitä se hakukonemarkkinointi nyt tarkoittikaan? Pitääkö sitäkin osata tehdä?

Digimarkkinoinnin suurin etu on se, että mainonnan kohdentaminen on helppoa, tai ainakin ylipäätään mahdollista. Maksetut somemainokset ja hakusanamainokset voi määrätä näkymään juuri omalle kohderyhmälle. Ei tarvitse, eikä yleensä kannatakaan, tavoittaa kaikkia maailman ihmisiä. Tai edes koko tämän maan väestöä. Riittää että löydät brändistäsi kiinnostuneet asiakkaat.

Miten sen oman kohderyhmän sitten tavoittaa? Keinoja on edellä mainittujen mainosten lisäksi useita muitakin. Somekanavien valinnalla pystyy haarukoimaan jo ainakin tiettyjä ikäryhmiä. Vaikuttajamarkkinointia hyödyntävät etsivät tietysti vaikuttajat, joiden yleisö on omaa kohderyhmää.

Sosiaalisen median mainoksiin voi nykyään rajata hyvinkin tarkat kohderyhmätiedot. Voit myös määritellä millaisen yleisön Google-hakuihin nettisivusi nousevat. Somessa oikein toimimalla saat myös orgaaniset sisältösi näkymään oikeanlaiselle yleisölle.

Jos kaipaat apua kohderyhmäsi tavoittamisessa verkossa, autan mielelläni: martina@getsomehelp.fi