Siirry suoraan sisältöön

Vaikuttajamarkkinointi matkailualalla – Case: Tuusulan blogipäivät

  • tehnyt

Elokuussa 2019 Tuusulanjärven alueella pörräsi kasa suomalaisia matkabloggaajia. Heidän tehtävänään oli tutustua Tuusulaan paikallisten yrittäjien opastamina ja kertoa kaikesta kokemastaan blogeissaan ja muilla somekanavillaan tehden näin Tuusulaa matkailukohteena tunnetummaksi.

Idea Tuusulan blogipäivistä syntyi jo vuosia ennen niiden toteutusta kun blogipäivien järjestäjät Mika Väistö sekä minä, tämän jutun kirjoittaja Martina Häkkinen, mietimme Keravalle vastaavaa tapahtumaa ideoituamme, että Keski-Uudenmaan alueella olisi enemmänkin potentiaalia, jota tuoda esiin matkablogeissa. Ajatus Tuusulanjärven alueen blogipäivistä sai alkunsa ja jäi kytemään äitiyslomani ajaksi.

Tuusulanjärven maisemissa kelpaa järjestää blogitapahtumia.

Suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin

Keväällä 2019 idea blogipäivistä otti uutta tuulta alleen. Osallistuin Visit Tuusulanjärven järjestämään sisällöntuottajien iltaan, jossa alueen yrittäjät esittäytyivät sisällöntuottajille eli muun muassa meille matkabloggaajille. Tapahtumassa kuultiin alueen yrittäjien uusista tuulista ja verkostoiduttiin.

Tutkin osallistujalistaa ennen tapahtumaan suuntaamistani miettien keiden kanssa ainakin haluan vaihtaa muutaman sanan. Yksi heistä oli Pescator Villas -yrityksen Krista Lahti, jonka viereen sattumalta istahdinkin heti alkuun. Krista innostui blogipäiväideasta kuten tekivät myös Visit Tuusulanjärven edustajat Marjo Ranta-Irwin sekä Ulla Karhu. Illan jälkeen pyörät alkoivatkin pyöriä vauhdikkaasti eteenpäin. Pian meillä oli kasassa ohjelmarunko, ajankohta lyötiin lukkoon ja valituille bloggaajille lähetettiin kutsut.

Kesän aikana hioimme yksityiskohtia ja otin yhteyttä vielä muun muassa Historiapelien Pekkaan, jonka puheenvuoroa olin niin ikään kuunnellut Tuusulanjärvi-illassa, mutta en ehtinyt tuolloin miehen juttusille. Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä kertova lautapeli jäi kuitenkin mieleeni ja idean Mikalla hyväksytettyäni olin pian sopinut yhteistyöstä myös Historiapelien kanssa. Pitäähän bloggaajien päästä tutustumaan alueesta kertovaan lautapeliinkin.

Kesän aikana sovimme paikallisen pienpanimon kanssa saunaolutdiilistä ja kävin neuvottelun myös blogipäivien viinisponsorin kanssa. Pari viikkoa ennen blogipäiviä kävin vielä lehtihaastattelussa yhdessä Krista Lahden kanssa kertomassa suunnitelmistamme.

Pescator Villas toimi matkabloggaajien tukikohtana blogipäivien ajan.

Tuusulan blogipäivät oli menestys

Blogipäivät sujuivat erinomaisesti ja jopa epävakaa loppukesän sää suosi tapahtumaa auringonpaisteellaan. Paikalle saatiin taitava bloggaajaporukka, jossa myös henkilökemiat sopivat täydellisen hyvin yhteen. Bloggaajat olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja nauttivat kaikesta kokemastaan. Samanlaisia viestejä tuli myös yhteistyökumppaneilta.

Blogipäivät poikivat yhteensä 10 blogipostausta ja kymmeniä päivityksiä sekä Facebookissa että Instagramissa, joista jälkimmäisessä sekä tarina- että kuvapäivityksiä julkaistiin useita kymmeniä kutakin. Kotimaisten matkablogien seuraajille ei varmasti jäänyt epäselväksi, että Tuusula oli ykköspaikka elokuun 2019 alussa.

Tuusulan blogipäivistä ei kulunut kauankaan kun seuraava vastaava tapahtuma oli jo vireillä. Tuusulassa matkabloggaajat kickbike-retkelle vienyt Elämyksen Taika kutsui saman porukan reiluksi vuorokaudeksi myös Mäntsälään tutustumaan mitä siellä on tarjolla matkailijoille. Uusi tapahtuma heti edellisen perään kertonee jotain yrittäjien tyytyväisyydestä ensimmäisiä blogipäiviä kohtaan.

Bloggaajat työssään Fjällbon puistossa.

Tutun matkabloggajaan suositukseen luotetaan

Blogipäivät on tehokas tapa tuoda esiin paikallisten yrittäjien palveluita ja näyttää mitä alueella on tarjota matkailijoille. Sisältöyhteistyö matkablogeissa on kuin mainos tai pikemminkin hyvän ystävän suositus, johon luotetaan. Bloggaajiin on helppo samaistua ja sellaisten bloggaajien päivityksiä seurataan mieluusti, jotka koetaan samanlaiseksi kuin itse on. Kun lukija huomaa tutun bloggaajan viihtyneen tietyssä paikassa tai tietyn aktiviteetin parissa, on hänen helppo uskoa viihtyvänsä samassa paikassa itsekin.

Matkablogi voi kerätä kuukaudessa jopa kymmeniätuhansia matkailusta kiinnostuneita lukijoita. Kun blogipäiviin osallistuvia blogeja on useita, on niiden tavoittavuus aivan omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi lehtien levikkiin. Blogien lukijat ovat yleensä hyvin kiinnostuneita aiheesta ja lukevat postaukset tarkkaan. Sen lisäksi, että itse blogeissa on tuhansia tai kymmeniätuhansia lukijoita, näkyvyys vähintään tuplataan bloggaajien muilla somekanavilla, joista Instagram ja Facebook ovat tärkeimmät.

Bloggaajien ja muiden somevaikuttajien käyttäminen on moderni, trendikäs ja tehokas tapa markkinoida. Vaikuttajamarkkinointi sopii erinomaisesti matkailualalle, jolla on erityisen tärkeää saada kuuluviin tarinoita, tunnelmia ja omakohtaisia kokemuksia kuvien, tekstien ja videoiden muodossa.

Kiinnostaako vaikuttajamarkkinointi?

Jos vaikuttajamarkkinointi kiinnostaa niin tiedät keiden puoleen kääntyä. Me järjestetään sulle todella mielellämme omat blogipäivät tai muu vaikuttajamarkkinointikampanja. Ota yhteyttä martina@getsomehelp.fi niin pistetään pyörät pyörimään.