Siirry suoraan sisältöön

Somemainonta osana markkinointia – Näin pääset alkuun

  • tehnyt

Nykypäivän mainonta tapahtuu sosiaalisessa mediassa – siellä missä ihmiset ovat.

Sosiaalisessa mediassa on mahdollista näkyä kahdella tavalla:

  1. Orgaanisesti eli ns. tavallisilla julkaisuilla, joihin ei osteta näkyvyyttä rahalla
  2. Somemainonnan eli maksetun markkinoinnin avulla

Kumpaa näistä kahdesta sitten pitäisi käyttää? Orgaaninen näkyvyys riittää silloin kun rakennetaan pohjaa ja kun somen ei tarvitse olla kovin tuloksellista. Se on kuitenkin tärkeä perusta myös silloin kun somemarkkinointiin ollaan valmiita käyttämään rahaa.

Orgaanista sisältöä ei pidä unohtaa missään vaiheessa, mutta silloin kun halutaan tehdä tulosta on mahdollista käyttää oikoreittiä suuremman näkyvyyden saamiseksi. Sen nimi on maksettu somemainonta. Somemainonta on tärkeä työväline silloin kun on tarkoitus ottaa sosiaalinen media osaksi brändin markkinointistrategiaa.

Maksettua mainontaa on helppo kokeilla Instagramissa ja Facebookissa Mainosta julkaisua -painiketta klikkaamalla. Toiminto on kehittynyt viime aikoina paremmaksi kuin mitä se oli aiemmin ja sen avulla saakin nopeasti somenäkyvyyttä.

Mainostyökalulla parempia tuloksia

Vielä parempi keino on kuitenkin monimutkaisempi mainostyökalu, jolla somemainoksesta saadaan visuaalisesti näyttävämpi ja kulloisellekin alustalle parhaalla mahdollisella tavalla sopiva. Sen avulla voidaan määritellä monipuolisempia tietoja kohderyhmästä tavoitteisiin ja mainoksen tuloksista saadaan tarkempaa dataa.

Mainostyökalun huono puoli on se, että sen opettelu ottaa oman aikansa. Jos sulla ei ole sitä, on apu lähellä. Täällä näin, yhteydenoton päässä.

Halusin tuoda somemainonnan kaikkien ulottuville mahdollisimman helpolla tavalla, niin että tuloksista pääsee nauttimaan heti eikä vasta pitkän pohjatyön ja opiskelun jälkeen. Minä olen jo opiskellut ja harjoitellut somemainonnan ammattimaista toteuttamista puolestasi, jotta sinä voit keskittyä muuhun.

Kokeile valmiilla somemainospaketilla

Get SoMe Helpin Avaimet käteen -somemainospaketti pitää sisällään nimensä mukaisesti kaiken. Mainoksen kuvat, tekstit, kohderyhmän tarkan määrittelyn, mainoksen toteuttamisen ja seurannan. Kiinteä hinta pitää sisällään myös mainosbudjetin ja lupauksen tavoittaa mainoksella 2 viikossa 6 000 – 10 000 henkilöä. Lopuksi saat raportin tuloksista.

Avaimet käteen -somemainoksen voi ostaa Get SoMe Helpin verkkokaupasta tai pistämällä viestiä osoitteeseen martina@getsomehelp.fi

Tavoitat minut näppärästi myös yksityisviestillä somessa (Instagram ja Facebook).

Kysy myös muun kokoluokan somemainoksia sekä omista materiaaleistasi toteutettua somemainontaa.