Siirry suoraan sisältöön

Podcast-suosituksia – ura, yrittäjyys ja markkinointi

  • tehnyt

Löysin podcastit äitiyslomalla vaunulenkkeillessäni kun halusin tehdä jotain hyödyllistä Järvenpään katuja nukkuvan lapsen kanssa tallatessani. Päätin käyttää vaunulenkkeilyajan hyödyksi oppimalla ja inspiroitumalla podcastien avulla. Mielessä muhi uranvaihdos ja yrityksen perustaminen. Lopun tietänettekin. Tässä sitä ollaan oman digimarkkinointibisneksen pyörittäjänä päätoimisen yrittäjän saappaissa. Podcastit soivat korvilla yhä töitä tehdessäni ja lenkkeillessäni.

Listasin tähän kaikki uraan, yrittäjyyteen ja markkinointiin liittyvät suomenkieliset podcast-suosikkini, jotka olen kuunnellut kokonaan tai lähes kokonaan läpi. Osa podcasteista ja niiden jaksoista on vuosia vanhoja. Pahoittelut siitä, vaikka toisaalta eihän hyvä asia muutamassa vuodessa vanhene.

Hyviä kuunteluhetkiä! Jätä ihmeessä kommentteihin omat podcast-suosikkisi jos niitä ei löydy vielä tästä.

Ura ja yrittäjyys -podcastit

Unelmaduunarit

Ehdoton lempparini. Kukapa ei haluaisi tehdä unelmaduuniaan? Tämä podcast ja samojen tekijöiden kirjat (Unelmahommissa ja Unelmaduunarin tilipäivä) ovat olleet yksi suurimmista rohkaisijoista, joiden ansiosta olen nykyään, noh, unelmaduunissani. Kiitos Satu ja Hanne!

Kuuntele podcastia.

Bisneskoulu

Jo pelkästään Anja Kadziolkan selkeä ääni ja rauhallinen puhetyyli on niin miellyttävä, että Bisneskoulua kuuntelee mielellään. Podcastit pitäisi kuunnella melkeinpä muistiinpanovälineiden kanssa, niin paljon timanttisia neuvoja ja konkreettisia ohjeita ne pitävät sisällään.

Kuuntele podcastia.

Luovia

Luovia podcast kertoo mielenkiintoisia uratarinoita ja antaa niin ikään hyviä neuvoja, joita pitäisi kirjoittaa kynä sauhuten ylös. Myös Nani Annettella on miellyttävä ääni ja mukava tapa puhua. Luovia podcastin vieraina on ollut muutamia tuttujani ja muita mielenkiintoisia henkilöitä, joiden tarinoita olen kuunnellut korvat höröllä.

Ehkä mieleenpainuvin podcastjakso ikinä on ollut jo muutaman vuoden takainen Luovia podcastin jakso, jossa vieraana on Elina Manninen. Jakson ansiosta tulin katsoneeksi upean lyhytelokuvan nimeltä ”Johanna Under The Ice” muutamaankin kertaan. Kuunnelkaa ihmeessä kyseinen podcastjakso ja katsokaa Johanna Under The Ice jos ette ole sitä vielä nähneet. Se on hieno!

Kuuntele podcastia.

Omat duunit

Akurallatus jää soimaan ärsyttävästi päähän mikä on varmasti tarkoituskin. Muuta ärsyttävää Omat duunit podcastin ensimmäisellä kaudella ei sitten olekaan vaan päinvastoin, Ollia vieraineen on todella mukavaa ja inspiroivaa kuunnella. Toisella kaudella juontaja vaihtuu enkä ole enää kuunnellut jaksoja yhtä suurella innolla.

Kuuntele podcastia.

Yripodi for evripodi

Jos Omat duunit podcastin alkurallatus on ärsyttävä niin sitä on myös Yripodi for evripodin alku. Tarkoituksella todennäköisesti sekin. Itse asia sen sijaan on erittäin mielenkiintoista.

Kuuntele podcastia.

Markkinointi-podcastit

WTF Markkinointi

Markkinointitoimisto Dagmarin podcastissa on hyvää ja oivaltavaa asiaa sosiaalisesta mediasta sekä markkinoinnista ylipäätään.

Kuuntele podcastia.

Somekupla

Somekuplan avulla olen pitänyt itseni ajan tasalla sosiaalisen median alan kuulumisista. Tällä hetkellä kuuntelen Emmi Lehtomaan kirjaa Somevaikuttajaksi!

Kuuntele podcastia.

MarkkinointiRadio

MarkkinointiRadion kuuntelua olen vasta aloittanut, mutta olen jo nyt hyvin vakuuttunut. Kaikki MarkkinointiKollektiivin tekeminen on timanttista. Niin on myös tämä podcast.

Kuuntele podcastia.