Siirry suoraan sisältöön

Miten tienata somella?

  • tehnyt

Miten tulla somevaikuttajaksi? Miten päästä alkuun brändin kaupallistamisen kanssa? Miten ottaa sosiaalinen media haltuun ja tienata sillä?

Oma tarinani alkoi tavallaan vahingossa. Kun perustin blogini Tasty Travelissimon (ent. Keltaisessa keittiössä) vuonna 2008 oli bloggaamisella tienaaminen utopistinen ajatus. Kyseessä oli vain ja ainoastaan kiva pieni harrastus.

Pikkuhiljaa aloin kuitenkin solmia yhteistyösopimuksia kun yritysten edustajat huomasivat blogien mahdollisuuden markkinointikanavana. Tutustuin affiliatemainontaan, sisältöyhteistöihin ja muihin tapoihin auttaa yhteistyökumppaneita näkymään ja lisäämään myyntiään.

Ensin palkkiot olivat tuotteita. Hieman myöhemmin rahaa. Muistan vieläkin sen tunteen kun laskutin ensimmäisen rahallisen palkkioni. Olin tehnyt harrastuksestani työn, jolla tienasi. Ei paljon, mutta tienasi kuitenkin. 

Hymyilin urpona pienen keltaisen keittiöni lattialla kun tajusin, että joku maksaa minulle siitä, että testaan heidän tuotteitaan, kehittelen reseptejä ja kirjoitan siitä blogiini. Joku maksoi minulle myös siitä, että matkustin Italiaan. Ihan älytöntä!

Nykyään ura menestyväksi somevaikuttajaksi ja sisällöntuottajaksi on hyvin erilainen. Huipulle on mahdollista päästä nopeammin, koneisto on jo olemassa eikä siihen enää kasveta samalla tavalla mukaan kuin mitä me pioneerit olemme tehneet.

Kääntöpuoli on se, että nykyään erottautuminen on paljon vaikeampaa. Massaa on ihan valtavasti eikä sen joukosta ole helppo nousta esiin ja jäädä mieleen. Toista oli 15 vuotta sitten kun suurin piirtein kaikki bloggaajat tunsivat toisensa. Meitä oli niin vähän.

Silti tilaa on vielä uusille hyville ideoille, persoonallisille brändeille, kenties juuri sinulle?

Haluaisitko kaupallistaa somesi, nettisivusi tai (henkilö)brändisi? Onko sulla idea, jolla haluat alkaa tienata?

Haluatko tehdä harrastuksestasi työn ja alkaa somevaikuttajaksi tai sisällöntuottajaksi – kumpi termi sua nyt enemmän miellyttääkään. Tai haluatko valjastaa somen yrityksesi markkinointiin?

Laita mulle viestiä ja varataan aika perusteelliseen sparrailutuokioon, jonka aikana paneudun suhun ja sun brändiin, annan konkreettisia vinkkejä, palautetta ja vastaan kysymyksiisi. Autan sut alkuun ja jeesaan eteenpäin. Takataskuuni on tarttunut vuosien saatossa aika monta työkalua ja kikka kolmosta somella tienaamiseen ja brändin luomiseen.

Konsultointi voidaan hoitaa toiveidesi mukaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai vaikka täällä somessa. Mikä vaan on sulle mieluisin tapa kommunikoida. 🙂