Siirry suoraan sisältöön

Miten löydän brändilleni sopivan somevaikuttajan?

  • tehnyt

Kun tehdään vaikuttajamarkkinointia on erittäin tärkeää löytää brändille sopiva somevaikuttaja. Mistä sitten tietää kuka on sopiva? Ota huomioon ainakin seuraavat seikat.

Tarkista ainakin että vaikuttajan yleisö sopii kohderyhmääsi. Kokenut ja ammattimainen somevaikuttaja osaa kertoa yleisöstään ja lähettää mielellään mediakortin, josta näet kaiken tarvittavan somevaikuttajan kanavista, yleisöstä ja avainsanoista.

Seuraajamääriä tärkeämpää on yleisön sitoutumisprosentti, reaktioiden määrä sekä se, että vaikuttajan kautta tavoittaa oikeaa porukkaa. Seuraajamääriäkin kannattaa kysyä, mutta pidä silti mielessä, että markkinoidessa rajatummalle kohderyhmälle, on pienempi sometili usein tehokkaampi.

Somevaikuttajan isosta yleisöstä ei ole hyötyä, jos seuraajat eivät ole kiinnostuneita brändistäsi, eivät katso vaikuttajan sisältöjä ja sitoudu niihin. Parempia tuloksia saa pienemmän vaikuttajan kanssa, jonka yleisö on sitoutunut, innostunut ja johon vaikuttaja on luonut luottamuksellisen ja läheisen suhteen.

Miten löydän sopivan somevaikuttajan?

Miten sitten löytää sopiva somevaikuttaja? Jos olet itse somessa ja seuraat siellä brändillesi sopivia somevaikuttajia, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota yhteistyötä. Pyydä nähdä mediakortti ja kysy onko somevaikuttaja kiinnostunut yhteistyöstä ja millaisena hän sen näkisi. 

Somevaikuttajat tietävät parhaiten mikä heidän kanavillaan toimii ja mistä heidän yleisönsä pitää. Kannattaa siis suunnitella yhteistyö yhdessä vaikuttajan kanssa. Paras tilanne on tietysti se, että somevaikuttaja lähestyy sinua itse ja ehdottaa yhteistyötä. Tuolloin voit olla varma että hän on kiinnostunut brändistäsi ja kokee sen omakseen.

Vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneet sometoimistot auttavat myös löytämään sopivan somevaikuttajan ja toteuttamaan onnistuneen markkinointikampanjan. Jos yhteistyö allekirjoittaneen kanssa kiinnostaa niin autan mielelläni etenkin ruokaan, matkailuun, hyvinvointiin ja perhe-elämään liityvien vaikuttajamarkkinointikampanjoiden kanssa.

Työskentelen myös vaikuttajien konsulttina ja sparrailijana, joten jos olet somevaikuttaja tai sellaiseksi haluava ja kaipaat apua somesi kaupallistamisen kanssa, olen täällä sinua varten.

Ota yhteyttä: martina@getsomehelp.fi