Siirry suoraan sisältöön

Kommentoinnin merkitys sosiaalisessa mediassa

  • tehnyt

Sosiaalisen median suola ja sokeri on verkostoituminen. Hyvät keskustelut, kanssakäyminen muiden kanssa ja ajatusten vaihtaminen voivat olla somessa yhtä antoisia kuin livekohtaamisissakin.

Sosiaalisessa mediassa verkostoitumisen merkitys on vaan kasvanut viimeisen vuoden aikana kun korona on pistänyt kapuloita perinteisen livenä tapahtuvan verkostoitumisen rattaisiin. Huomaan itsekin saavani somekeskusteluista paljon iloa niinä hetkinä kun muut sosiaaliset kontaktit ovat vähissä.

Tykkää, kommentoi, seuraa, jaa ja reagoi

Someaktiivisuus tuppaa jäämään liian usein sisällöntuottamisen jalkoihin. Jos sosiaalista mediaa haluaa tehdä tuloksellisesti ei riitä että tuuttaa menemään pelkkää upeaa sisältöä. Pitää olla myös aktiivinen ja sosiaalinen. Tykkää, kommentoi, seuraa, jaa ja reagoi. Muista myös vastata saamiisi kommentteihin.

Sen lisäksi että somekeskustelut voivat olla hyvinkin antoisia, on kommentoimisesta hyötyä myös algoritmin ja oman somenäkyvyyden kannalta. Ole siis aktiivinen myös siksi, jotta omat sisältösi nousisivat paremmin esiin. Muista kuitenkin että kommentoit ihmiselle. Ihminen vastaanottaa mieluummin ihan oikean mietityn kommentin kuin pelkän hymiön.

Kannusta seuraajiasi osallistumaan keskusteluun

Älä myöskään pelkää kannustaa seuraajiasi kommentoimaan. Kysy kysymyksiä ja kehota seuraajiasi kertomaan omia näkemyksiään. Monet kommentoivat mielellään kunhan saavat siihen luvan kehotuksen tai kysymyksen myötä. Seuraajasi saattavat kaivata myös hieman vinkkiä siihen, mitä aihetta voisivat kommentoida.

Muista myös että somessa pätee pitkälti samat säännöt kuin livekohtaamisissakin. Ole aito, avoin ja inhimillinen niin sinua on helpompi lähestyä. Kuuntele ja hymyile. Ole kiinnostunut ja ystävällinen. Saat saman usein vähintään tuplana takaisin.

Äläkä vaan ole se mulkero, joka ilkeilee muille anonymiteetin suojissa. Älä sano somessa mitään mitä et olisi valmis sanomaan myös kasvotusten. Tätä ei toivoakseni tarvitse nykyajan somemaailmassa erikseen alleviivata. Kyllähän me ollaan jo tarpeeksi fiksuja ja opittu tavoille myös sosiaalisessa mediassa, eikö?