Siirry suoraan sisältöön

Kolme vuotta yrittäjänä – Millaista yrittäjyys on ollut

  • tehnyt

Olen toiminut nyt kolme vuotta yrittäjänä. Pysähdyin miettimään parhaita paloja ja hetkiä tuolta ajalta. Vuoristorataahan se on edelleen ollut, mutta enimmäkseen nousujohteista sellaista.

Nautin edelleen yrittäjän vapaudesta ja siitä, että voin tehdä työkseni sitä mistä pidän ja mitä tekisin, vaikka se ei olisi työni. Yrittäjyyden huonompia puolia kuten epävarmuutta oppii sietämään. Yrittäjyyteni alkuun osui tiedätte kyllä mikä pandemia, joka ei ainakaan helpottanut oman bisneksen käynnistämistä, mutta toisaalta sen jälkeen kestän paremmin pienemmät murheet.

Parhaita paloja vuosien varrelta

Oli lämmin heinäkuun päivä kun ajoimme pitkin Pohjanmaata. Perhelomalle oli lähdetty autolla, mikä antoi minulle mahdollisuuden hoitaa työasioita ilman että se on pois perheen yhteisestä ajasta. Käytin osan automatkoista työntekoon ja kiittelin puhelimella työskennellessäni sitä, että voin tehdä töitä missä tahansa. Se jos mikä on vapautta.

Työhöni sisällöntuottajana kuuluu matkailua, mitä rakastan muutenkin. Lähdin kerran ystäväni kanssa yhteistyömatkalle Lohjalle, jossa tein sekä sisältöjä yhteistyökumppanilleni, edistin someasiakkaani hommia että vietin aikaa ystäväni kanssa. Kun tulin kotiin tuntui kuin olisin ollut lomalla, mutta tein samalla paljon töitä ja tienasin rahaa.

Muistan ensimmäiset asiakastapaamiseni, jotka olivat pohjimmiltaan ujolle tytölle jännittäviä, mutta innostavia tilanteita samaan aikaan. Oli hienoa huomata miten varmuuteni lisääntyi kerta kerran jälkeen. Nykyäänkin olen kyllä tietyllä tavalla latautunut uuden asiakkaan kohdatessani, mutta tiedän pärjääväni hyvin tilanteessa kuin tilanteessa silloin kun se liittyy työhöni.

Yksi isoimpia ilon aiheita yrittäjyyteni alussa oli se kun huomasin pystyväni aikatauluttamaan työpäiväni niin, että voin treenata myös päiväsaikaan. Kuinka paljon olenkaan fiilistellyt lenkkeilyä valoisaan aikaan talvellakin, aamupäivän crossfit-tunteja ja omatoimisia treenejä juuri silloin kun minulle parhaiten sopii. Pienet on ilon aiheet, mutta tämä on minulle oikeasti tärkeä asia.

Jaksamiseni kannalta myös se on yllättävän tärkeää, että voin ottaa lepohetken kun väsyttää eikä tarvitse painaa väkisin töitä väsyneenä. Harrastan pieniä 15-30 minuutin päiväunia jos en nyt ihan päivittäin niin ainakin viikottain. Olen paljon tehokkaampi lyhyen levon jälkeen kuin jos työskentelisin puoliunessa.

Silloin kun en nukahda päivälevollani, saan usein jumittavat ajatukset järjestykseen ja jopa uusia hyviäkin ideoita. Lepo on tärkeää myös palautumisen kannalta. En ole ammattiurheilija, mutta treenaan paljon ja tosissani ja tarvitsen lepoa kovien treenin vastapainoksi.

On itsestään selvää että myös työnteon kannalta on hyvä kun voin aikatauluttaa päiväni vapaasti sen mukaan mikä minulle toimii parhaiten. Voin jatkaa töitä illalla kun lapset menevät nukkumaan ja nykyään huomaan että tehokkaimmat työtuntini saattavat olla vasta illalla.

Sekin on ihan parasta, että saan työskennellä kavereideni kanssa. Pidän siitä kun yhteistyökumppaneista tulee kavereita ja tutustun uusiin ihmisiin työni kautta. On upeaa että voin auttaa osaamisellani myös esimerkiksi saliyhteisöäni näkymään somessa ja menestymään.

Työni, harrastukseni ja vapaa-aikani nivoutuu useimmiten aika kivasti yhteen ja siksi näen itseni yrittäjänä jatkossakin. Pidän tästä elämästä kaikkine sen hyvine ja huonoine puolineen.

Oletko aloitteleva yrittäjä tai vasta miettimässä yrittäjän tai vaikkapa somevaikuttajan uraa? Autan sinut mielelläni alkuun. Ydinosaamistani on uusien brändien esiin tuominen digissä ja alkuvaiheen sparrailu silloin kun vasta mietit olisiko sinusta tähän ja onko ideasi tarpeeksi hyvä. Ota yhteyttä niin jutellaan ideastasi!

martina@getsomehelp.fi

Tutustu myös Somekaveriin, joka kokoaa luotettavat ja ajantasaiset ohjeet, vinkit, trendit ja faktat yhteen paikkaan.