Siirry suoraan sisältöön

Instagram = hakukone?

  • tehnyt

Instagramia käytetään yhä useammin hakukoneen tavoin. Mitä Instagramista sitten oikein etsitään ja miten voit varmistaa että sisältösi löytyvät sieltä?

Mitä Instagramista etsitään?

Esimerkkejä:

  • Tekijöitä markkinointiprojekteille esim. nettisivujen toteuttajia, digimarkkinoinnin kumppaneita ja graafisia suunnittelijoita.
  • Apua arjen pulmiin kuten arkiruokareseptejä, tekemistä ja tuotteita lapsiperheille sekä kodin ja pihan kunnossapitoon liittyviä vinkkejä.
  • Matkakohdeinspiraatiota, ravintolaideoita, majoitusvaihtoehtoja ja muita matkakohteiden tietoja. Itse olen esimerkiksi tarkistanut Saariselän keväthankien tilanteen katsomalla viimeisimpiä Instagram-kuvia Saariselältä.
  • Hyvinvointivinkkejä kuten kotitreeni-ideoita, PT-palveluja, paikallisia kuntosaleja, ohjattuja treenejä ja motivaatiota sekä inspiraatiota terveellisemmän elämäntavan noudattamiseen.
  • Viihdettä. Hauskaa katseltavaa, osallistavaa sisältöä kuten visailuja ja kyselyjä, tunteita herättäviä tarinoita tai videosisältöjä ja mielenkiintoisia persoonia.

Näin saat sisältösi nousemaan hakutuloksiin:

  • Profiilisi nimessä olisi hyvä lukea jokin avainsana, jolla haluat sinut löydettävän. Esimerkiksi Get SoMe Helpin nimen kohdalla lukee tätä kirjoittaessani ”Digimarkkinointi ja someapu”. Yrityksen nimi tulee selville käyttäjänimestä ja profiilin tekstikuvauksesta, johon olen kirjoittanut heti ensimmäiseksi Get SoMe Help ja sitten vasta mitä yritykseni tekee.

Kurkkaa täältä profiilini tiedot.

  • Sen lisäksi että Instagramissa seurataan käyttäjiä, voi seuraa-painiketta klikata myös hashtagin kohdalla. Jos haluat esimerkiksi matkailuteemaisia julkaisuja syötteeseesi, ala seurata hashtageja kuten matkailu, kotimaanmatkailu, perhematkailu, matkavinkit. Ota tämä huomioon myös kun lisäät hashtageja omiin julkaisuihisi.
  • Instagramissa etsitään tekijöiden lisäksi asiakkaiden kommentteja ja kokemuksia eri tuotteista tai palveluista. Pidä siis huoli sekä siitä että omat kanavasi ovat kunnossa, mutta myös siitä, että muiden käyttäjien tileiltä löytyy sisältöjä tuotteistasi tai palveluistasi mikäli se on suinkaan mahdollista.

Kaipaatko apua sosiaalisen median kiemuroissa? Ota yhteyttä niin autan sinut alkuun, talutan yli vaikean kohdan tai olen tukena koko matkan ajan.

martina@getsomehelp.fi