Siirry suoraan sisältöön

5 vinkkiä Instagram-kelojen tuottamiseen

  • tehnyt


Vaikkei Instagramin algoritmi nosta keloja enää niin järjettömän paljon esiin kuin mitä se parhaimmillaan (tai pahimmillaan) teki, kannattaa silti suosia videosisältöjä somessa. Katso tästä 5 tärkeintä vinkkiäni Instagram-kelojen tuottamiseen.

5 vinkkiä Instagram-keloihin

  • Suoja-alue

Huomioi jo kuvatessasi Instagram-kelojen suoja-alue eli alueet, joihin tulee mahdollisesti tekstiä eteen kun julkaiset videosi kelana. Pidä siis videon tärkein kohde pystykuvan vasemmassa yläosassa.

  • Tekstitys

Tekstitä kelat jos se on tarpeen. Moni katsoo Instagram-sisältöjä ilman ääniä ja videolle puhutut asiat menevät helposti ohi jos niitä ei ole myös tekstitetty.

  • Äänimaailma

Mieti edellisestä kohdasta huolimatta kelan äänimaailma kohdalleen. Lisää sopivaa taustamusiikkia, äänitehosteita harkitusti ja vaikka kelassasi olisi puhetta, niin voit lisätä muutakin ääntä harkitusti videosta riippuen. Audio on ihan oma maailmansa, jossa näen paljon mahdollisuuksia.

  • Tiivistäminen

Vältä liian pitkiä videoita. Ihmiset ovat kiireisiä ja mitä tiiviimpään pakettiin saat asiasi, sitä todennäköisemmin kela katsotaan loppuun asti. Toisaalta liian nopeasti vaihtuvat kuvat ja tekstit saavat siirtymään nopeasti seuraavaan sisältöön. Tämä kohta onkin vaikea. Minulle itselleni suurimpia vaikeuksia tuottaa tehdä somevideoista riittävän lyhyitä. Aina on liikaa asiaa ja kivaa materiaalia näytettäväksi. Huomaatko että sama pätee tekstintuottamiseeni. 😀

  • Teksti

Kela tarvitsee tekstin, mutta pidä se hyvin simppelinä. Toisinaan voi olla paikallaan kirjoittaa esimerkiksi koko videolla näkyvän ruokaohjeen resepti. Muuten vie huomio videokuvasta pitkällä tekstillä hyvin harkiten.