Siirry suoraan sisältöön

Etätyölomien ihanuus

  • tehnyt

Kun aloitin reilut kolme vuotta sitten päätoimisena yrittäjänä, olin ihan fiiliksissä kotitoimiston ja yrittäjän vapauden luomista mahdollisuuksista. Eikä pidä käsittää väärin – ne ovat vieläkin ihan parasta tässä hommassa.

Se tuli kuitenkin pikkuhiljaa selväksi, että kotitoimistonkin seinät kaatuvat jossain vaiheessa päälle. Pitkä koronakevät 2020 vauhditti kotitoimistoon tylsistymistä, mutta huonejärjestyksen muuttaminen piristi hetkeksi kotitoimistossa työskentelevää.

En edelleenkään halua luopua kotitoimiston helppoudesta, mutta olen oppinut vaihtamaan välillä maisemaa etätyöloman merkeissä. Se jos jokin piristää, saa inspiraation heräämään ja luovuuden kukkimaan.

Olen viettänyt jo kaksi etätyölomaa Lohjalla Hiisi Hotelissa, jossa olen saanut molemmilla kerroilla ison kasan töitä tehtyä ja palannut kotiin inspiroituneena, innostuneena ja silti myös levänneenä.

Etätyölomapaikaksi minulle kelpaa hyvin ihan mikä tahansa hotelli tai muu majapaikka. Ravintolan läheisyys tai ruoanlaittomahdollisuus ovat välttämättömiä ja ulkoilumahdollisuus plussaa. Sijainnin ei tarvitse olla Lohjaa kummempi ja itse asiassa mitä vaatimattomampi paikka, sitä helpompi töihin on paneutua.

Seuraavaksi minua kiinnostaisi testata ainakin oman kotikylän Hotelli Sointu ja Krapin idylli olisi varmasti myös ihanteellinen etätyöskentelijän maisemanvaihdokselle. Helsingin hotelleista olen työskennellyt ainakin Sokos Hotel Presidentissä ja Vaakunassa.

Kotitoimisto on yhä työskentelypaikkani numero uno. On ihan parasta kun työpisteelle voi valua suoraan sängystä yöppärissä kahvinkeittimen kautta. Joskus toki täytyy kammata naama Teamsia tai livetapaamista varten, mutta laittautuminenkin on nykyään piristävä poikkeus, ei päivittäinen pakollinen paha.

Perheenäidille kotona työskenteleminen on verraton etu. Työt eivät seiso täysin vaikka kotona olisi kipeä lapsi tai parikin. Kuumeisen muksun voi hakea nopeasti kotiin kesken päivän ilman että tarvitsee laittaa toimistolla kimpsut ja kampsut kasaan, ajaa kotiin, rynnätä päiväkotiin ja miettiä loppupäivän ajan mikä kaikki jäi kesken.

Myös työmatkojen lyhyys on iso etu lapsiperheessä. Ja toki muutenkin. Aikaa ei kulu junassa nököttämiseen tai motarilla ruuhkassa matelemiseen. Sen kun vaan kävelee muutaman askeleen verran työhuoneeseen, avaa koneen ja alkaa hommiin.

Kuten jo mainitsin, pelkästään kotitoimistolla työskenteleminen ei kuitenkaan pidemmän päälle sovi minulle, vaan tarvitsen välillä maisemanvaihdosta. Siihen lyhyet etätyölomat ovat omiaan, etenkin kun saan yleensä samalla materiaalia matkailumediaani varten. En nimittäin ole ainoa, jota lähimatkailu ja majoituspalvelujen soveltuminen etätyökäyttöön kiinnostaa.

Täytyykin tästä alkaa tehdä suunnitelmia seuraavaa etätyölomaa varten. Onko ideoita missä sen toteuttaisin?